Camelot-Taxandria

Na veel aandringen van onze coach dan toch nog even een wedstrijdverslag van de belangrijkste wedstrijd van het jaar, namelijk tegen de nummer 2: Taxandria. De voorbereiding was goed: Donderdag was zowaar iedereen op de training en werd er serieus getraind voor zondag. De warming up voor de wedstrijd was goed en vanaf de zijlijn indrukwekkend serieus te noemen. Het praatje van Stipan was goed en haalde de druk een beetje van de ketel, want "hij is toch al trots op ons" en "we hoeven geen zelfmoord te plegen als we verliezen" (gelukkig maar!)

De vele supporters en een echt spandoek maakten dat de sfeer er goed in zat op het sportcentrum. Er werd dan ook goed gestart en ondanks dat we met 1-0 achterkwamen walsten we over de dames van Taxandria heen. Voor het eerst werd er echt samengespeeld en werd de beste kans benut. Helaas was de tegenstander van Sabina niet zo sportief en wilde ze revanche nemen op de vorige wedstrijd. In de eerste helft mocht ze met natrappen en een kopstoot al 2x 2 minuten incasseren en in de tweede helft maakte ze dit af met een derde keer twee minuten en dus rood!

In het begin van de tweede helft was heel even de concentratie weg waardoor er onnodig balverlies werd geleden en Taxandria met snelle breaks tot op vier punten terug konden komen. Gelukkig hervatten we ons daarna weer waardoor we uitliepen tot een eindstand van 22-12. De verdediging van Taxandria werd makkelijk overlopen en met name Emmy kon mooi door de verdediging heenvliegen. Met de 100% penaltyscore van Nickie en de fantastische buikschuivers van Ires hebben het publiek goed kunnen vermaken. De verdediging stond als een dijk en we hebben er geen twijfel over laten bestaan: Wij spelen gewoon op dit moment het beste handbal in deze klasse.

Bedankt aan al onze supporters, met in het bijzonder Eric en Hans die goed op de toeter bliezen en Brenda en Patrick voor het mooie spandoek. Het is erg leuk om eens met echt publiek te spelen!

Nu weer hard trainen om het seizoen goed af te sluiten zonder nog een verliespartij. Dus: nog even de concentratie vasthouden en dan na de wedstrijd tegen Elshout genieten van een (hopelijk) welverdiend biertje en een bbq verzorgd door chefkok S. Mikovic!

Roef-Camelot

Na een fantastische surprise-avond bij Eefke vrijdag mochten de dames aantreden tegen hekkensluiter Roef! Van tevoren waren de dames van Roef! vastbesloten tegen ons hun eerste wedstrijd te winnen. Met 8 eigen dames en 2 A-jeugd speelsters begonnen ze vol goede moed aan de wedstrijd. Door een slechte dekking en weinig concentratie bleven de dames van Roef! aardig in de buurt. De eerste helft werd afgesloten met een 15-8 voorsprong.

In de tweede helft begonnen de dames sterk en liepen erg uit. Helaas verslapte al snel de concentratie weer en dit was wederom vooral in de verdediging te merken. Wel werd de 30 gehaald al was hier wat onduidelijkheid over wie die nu scoorde. Op het scorebord stond namelijk 1 doelpunt te weinig geteld. Het leek daardoor of dit doelpunt werd gemaakt door Maartje, maar aan het einde werd duidelijk dat Anke's telling toch beter was en dat het 31-19 werd. Dit betekende dat niet Maartje, maar Sabina de eer had het 30e doelpunt te scoren. De doelpunten werden vooral gescoord door Nickie, die, ietwat eentonig, alle doelpunten lang in de kruising gooide. De volgende keer mogen we wel wat beter ons best doen, meer scoren en minder doelpunten tegen krijgen!

Camelot-United Breda

Op een van de mistigste zondagmiddagen van 2011 mochten onze dames aantreden tegen een voor ons nog onbekende ploeg: United Breda. Door een slordige start en misschien een klein beetje onderschatting van deze leuk handballende ploeg stonden we al snel een aantal puntjes achter. Na een 4-1 achterstand begonnen de dames, na wat missers van de tegenstander in te lopen en bij 8-7 hadden we voor het eerst een voorsprong te pakken die niet meer losgelaten werd. Na nog een aantal penalty's en een mooie break-out van Eefke was de ruststand 13-9.

Na de rust werd nogmaals duidelijk dat we wat opstartproblemen kennen en we lieten ons weer door Breda verrassen: ze kwamen terug tot 14-11. Dit keer pakten we ons spel sneller op en lieten de score oplopen tot 21-11. Ires en Eske waren op de hoek goed op dreef en schoten de goals er mooi in. Sabina zette vaak een mooi blok waar onze opbouwers mooi gebruik van konden maken. Daarnaast heeft ze vele penalty's versierd. Het is jammer om te zien dat de systemen die we geleerd hebben nog niet gespeeld worden en hier zal hopelijk de komende tijd aan gewerkt worden. Hanneke maakte deze wedstrijd opnieuw een treffer en sloot de wedstrijd af met 21-13.

Na 5 wedstrijden gespeeld hebben we het alleenrecht verworven bovenaan de ranglijst. Goed bezig dames! En op naar Waspik waar we volgende week tegen Witte Ster onze koppositie kunnen versterken.

Witte-Ster Camelot

Na het lezen van het wedstrijdverslag van Witte-Ster hier onze visie op de wedstrijd van vanochtend:

De enige speelster die het niveau haalde was Kirsten! De rest was duidelijk nog niet wakker en zoals Stipan zei: dit is veel te vroeg voor ons... Evenals de vorige keer begonnen we slordig en ongeconcentreerd. Witte-Ster stond dan ook in no time voor. Toch herpakten de dames zich en lieten in 10 minuten tijd zien wat ze konden. Zeer makkelijk werd er door de open verdediging van de tegenstander heengelopen en er werd ineens heel makkelijk gescoord. Helaas denken we te vroeg dat we er al zijn en laten we de tegenstander terugkomen door slecht aanvalsspel en slap verdedigen. Hierdoor was de ruststand 10-6.

In de rust vertelde Stipan ons dat we beter moesten concentreren en zeker beter moesten gaan aanvallen. Hier werd in het eerste deel van de tweede helft helaas weinig naar geluisterd. Door een paar bizarre beslissingen van de scheidsrechter (duwen in de rug bij een break mag blijkbaar tegenwoordig) konden de dames van Witte-Ster terugkomen tot 11-9. Hierna liepen we snel uit tot 20-9. Snel spel en goede assists van Leonie legden de verdediging van Witte-Ster helemaal plat. Ook hierna werd helaas weer overgegaan tot relaxfase en in plaats van over de tegenstander heen te walsen lieten we ze weer makkelijk terugkomen tot 21-15: De eindstand.

De pijnpunten zitten duidelijk in het begin en het einde van een helft. De concentratie moet omhoog en langer blijven hangen. Daarnaast mist de spirit om door te blijven gaan tot het einde en een wedstrijd echt af te maken.

En rugbyen daar gaan we het niet over hebben, de tegenstander mocht helaas ook meerdere vechtsporten uitproberen tijdens de wedstrijd. Hiervan zullen we de scheidsrechter dan maar de schuld van geven...

TSHV Camelot - Avanti

Na 2 zware, gelukkig gewonnen, wedstrijden tegen Tachos en Taxandria was het vandaag tijd voor een relaxtere wedstrijd. We speelden dan ook duidelijk minder snel en goed dan de afgelopen weken maar dat maakte allemaal niet zo heel veel uit, zolang er maar plezier was. We zijn redelijk moeizaam begonnen aan de wedstrijd, maar langzaam kwamen we wel op een voorsprong die nooit meer in gevaar is gekomen. Kirsten, die goed stond te keepen, dacht het nog even spannend te maken door de bal maar liefst 2x in de handen van de tegenpartij te gooien waardoor zij dus meteen een vrije doelkans hadden en deze mooi benutten. Er werden aan onze kant veel kansen gemist, maar Marjolein kon gelukkig na een avondje stappen in Amsterdam nog hard genoeg rennen in de break en heeft een perfect aangespeelde bal van Kirsten dan ook netjes afgerond.

Ruststand was 10-5 en Stipan had in de rust niet veel op te merken, behalve dat er best wel over de dekking van Avanti heen gegooid kon worden. In de tweede helft is er gelukkig wel meer snelheid in het spel gekomen en hebben we meer breaks gelopen. Hier heeft Hanneke ook haar eerste doelpunt gescoord met een mooie bal binnenkantpaal! Na een goed onderschepte bal van Eske had Avanti geen zin meer om nog mee terug te rennen en wij zelf hadden genoeg vertrouwen in Eske aangezien ze topscoorder was deze wedstrijd met 6 doelpunten (helaas ging deze bal waarschijnlijk vanwege de hoge druk op de paal). Ook Eefke had een mooie break waar ze vanaf onze eigen 6 meter kon stuiteren tot de 6 meter van de tegenpartij zonder ook maar gehinderd of verdedigd te zijn.

Het was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen, de scheids was eigenlijk de beste speelster in het veld en het liefst zouden we elke week zo’n goede scheidsrechter hebben. Maar iedereen heeft lekker veel speeltijd gekregen en verschillende posities in het veld zijn uitgeprobeerd wat geresulteerd heeft in een 19-8 eindstand.