Nieuws

Nieuws

Hallo allemaal,

Het is alweer even geleden, maar we zijn er nog!

Ons eerste - en enige - damesteam, heeft nieuwe shirts en trainingspakken!

Foto's verschijnen binnenkort online!

 

Liefs van het bestuur,

Femke Pagie,

Ires Heynen,

Rachel van der Velden,

Charlotte Cujé

Het is weer bijna zo ver!

Het zaalseizoen 2014-2015 staat voor de deur!Het einde van het beachhandbalseizoen komt dichterbij. Na een (wederom succesvolle) zomer vol met beachhandbal in onder andere Griekenland, Kroatië, Zwitserland, Oosterhout, Amsterdam, Polen en Enschede is momenteel een delegatie heren en dames van Paksoft Camelot in Zwitserland om punten te halen voor de EBT finals. Na dit toernooi gaan de hoofden toch alweer de andere kant op; richting de zaal. Het begint bij velen alweer te kriebelen, en terecht, want over een kleine twee weken beginnen we weer met trainen in de zaal!


De eerste training van het zaalseizoen vindt plaats op woensdag 20 augustus van 19.30 tot 21.00. Vanaf 25 augustus gaan we trainen op vaste tijden onder leiding van Kevin van Loon. De trainingstijden zijn:
-dinsdag: 19.00 tot 20.30
-donderdag: 20.30 tot 22.00


Iedereen is welkom tijdens onze trainingen! Mocht je zin hebben om weer eens een balletje te gooien? Neem contact op met het bestuur via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Je mag ook contact opnemen met Kevin via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Dames Paksoft Camelot winnen Europese titel beachhandbal voor clubteams

Afgelopen weekend vonden in Umag (Kroatië) de finales plaats van de European Beach Handball Tour (EBT). Een toernooi, georganiseerd door de European Handball Federation, waar de beste 8 teams van Europa van het afgelopen seizoen zich voor konden plaatsen. De Tilburgse dames plaatsten zich, na een topseizoen met meerdere overwinningen op Europese toptoernooien, als tweede team voor deze finales. Na ongeslagen de poulefase door gekomen te zijn op zaterdag, werd op zondag in een zenuwslopende halve finale gewonnen van het Poolse KKS Polonia Kepno ‐ Wrocław. In de finale werden de ervaren Hongaarse dames van OVB Beach Girls verslagen, nummer 2 in de finales van het jaar ervoor en lijstaanvoerder in de rankings afgelopen seizoen. De overwinning betekent dat de club zich voor het volgend jaar opnieuw verzekerd heeft van deelname aan EBT finales.

Beachhandbal is een snel groeiende sport in Europa, waar steeds meer topspelers uit de zaal in de zomer aan deelnemen. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de sport dat een Nederlands clubteam zich Europees kampioen mag noemen, in het zaalhandbal is het bijna 30 jaar geleden dat een clubteam uit Nederland in de prijzen is gevallen in een Europese competitie (Swift Roermond in het seizoen 1974/1975). Een zeer bijzondere prestatie van de Tilburgers dus.

Paksoft Camelot is de Tilburgse Studentenhandbalvereniging die zich al enkele jaren inzet als ambassadeur van de beachhandbalsport in Nederland, onder andere door het geven van clinics en demonstraties. Daarnaast organiseert de vereniging elk jaar in Augustus haar eigen toernooi, dat geldt als één van de beste en meest gewaardeerde toernooien in Europa met deelname van veel topteams uit heel Europa.

Beachtraining

De trainingstijden zijn bekend. Vanaf 25 maart tot aan de EBT gaan we trainen op maandag, dinsdag en donderdag van 19:30-21:30. We hopen jullie daar allemaal te zien!